Forum poświęcony legendarnemu zespołowi lat 90. i najlepszej kapeli w historii muzyki grunge, jaką niewątpliwie była Nirvana
"Unplugged In New York" uznano za jeden z najpiękniejszych albumów 1994 roku. Trudno się temu dziwić. Takich utworów, jak "Come As You Are" czy "Where Did You Sleep Last Night" długo nie można się nasłuchać. Ale według mnie najpięknieszą piosenką na tej płycie jest "The Man Who Sold The World". Ma bardzo mądry tekst, a to jest niewątpliwie jej największą zaletą.
Co sądzicie?
Według mnie cała płyta jest majstersztykiem, ale z pewnością można na niej wyróżnić utwory-covery wykonane przez Nirvane perfekcyjnie. Najbardziej jednak przemówił do mnie utwór "All Apologies" chyba za ten znakomity klimat.
Where Did You Sleep Last Night ma świetną końcówkę i jak ulał pasuje jako zakończenie albumu. All Apologies też jest niezłe, ale bardziej mi się podoba wersja z In Utero - brzmi ona bardziej... "słodko".
Moja ulubioną piosenką z Unplugged jest "Thr man who sold a world",ale też nie pogardzam "Where did you sleep lat night" i "Lake of fire".wg. mnie w "Lake of fire" Kurt pokazal jaki ma siwetny glos:)
Gościu
6 piosenek z tej płyty ,pewnie jak wiedzą wszyscy fani Nirvany nie jest ich min:the man who sold the world, where did you sleep last night, oh me itp. ale przyznam że Kurt zaśpiewał je pięknie.Moja ulubiona piosenka z tej płyty to something in the way.